Om oss

En unik dörr blev stor succé

Kaski Sverige

Kaskipuu OY är Finlands största familjeägda ytterdörrstillverkare. Företaget hade som önskemål att expandera och bestämde sig för att starta ett svenskt dotterföretag. Det blev Kaski Dörrar AB som ägs av Kaskipuu OY.

Kaski Dörrar AB startade sin verksamhet i början av 2016 och har idag 7 anställda. Företaget har som vision att bli ett starkt alternativ vid kundens val av dörrar, utifrån Kaskis unika konstruktion och förmågan att klara skandinaviskt klimat.

Kaski Dörrar har idag ett eget lager strax utanför Västerås (Dingtuna) som också fungerar som logistikcenter. Dit kommer dörrarna från våra fabriker, tre i Finland och en i Lettland. Därifrån går de sedan vidare till slutkund.

Kaski är ett finskt familjeföretag i andra genera­tionen. I vårt sortiment finns träpaneldörrar och lackerade dörrar. Kaskis ­produkter säljs i Norden genom framför allt byggmaterial­handeln. Dessutom når företagets produkter mark­naden via nyproduktion av villor.

Dörrfabriken Kaski grundades av Eero Kaski 1978, efter att snickar­traditionen hade gått från far till son i flera genera­tioner i ­familjen Kaski. Även Eero kom att arbeta med trä och byggnation och som yrkesskicklig hantverkare byggde han enkelt sitt eget hus. Men en sak bekymrade honom: han kunde inte hitta ­ordentliga ­dörrar någonstans. Som initiativrik ung man till­verkade han då rejäla ytterdörrar av trä till sig själv.

Dörrarna var av hög ­kvalitet och snart började bekanta i trakten beställa Eeros dörrar. Ryktet om de välbyggda dörrarna spred sig och efterfrågan ökade snabbt i hela landet.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.